Волгин: Радвам се, че този парламент не състави правителство

Волгин: Радвам се, че този парламент не състави правителство

Този кабинет отразява профила на самия президент – спокоен, уравновесен. Министрите в него са сериозни професионалисти. Той претендира да е антипод на досегашния кабинет, но как ще се представи – предстои да видим. Моята оценка е много добра. Това заяви журналистът Явор Дачков в предаването „Референдум“ по БНТ.

С този кабинет, президентът Радев отговаря на всички критики срещу него. Той опровергава всички критики, смята журналистът Петър Волгин.

По думите му този кабинет е по-успешен, отколкото предишният му. „Аз съм много радостен, че нямаше правителство в този парламент, защото това щеше да е подмяна на вота, направи се крачка към нормалността“, обобщи журналистът.

„Най-логичното, което можеше да се случи беше да се отстрани модела на управление. Партията на Слави Трифонов се оказа, че не е това, за което я мислеха избирателите. Видя се, че това е инженерен проект на статуквото. Тя подмени вота им, след като не създаде правителство. Слави обслужи ДПС през този период“, обясни Явор Дачков.

„Която и партия да беше взела мандата и да се беше опитала да състави правителство, това щеше да е политическо самоубийство. Абсурдна е коалицията между ДПС и ДБ. Трябва да се спазва политическа чистота и ясно да се откроява кое е дясното и кое е лявото. Партиите трябва са честни с избирателите си“, подчерта Волгин.

„Гледаме цирк. Прави се опит да се замени един политически партньор с друг“, каза Дачков, давайки за пример ДПС и ГЕРБ през 2013 г. Според него е било по-добре парламентът да се захване с едно нещо и да го довърши, вместо да се заема да прави разследвания.

Не е работа на служебното правителство да се занимава със сигнали, припомни Волгин.

Можеше да се организира нещо сериозно, а не този панаир, който спретна Мая Манолова, каза още Явор Дачков.