Влюбена млада българка е изпратила 220 000 евро на US киберизмамник

Влюбена млада българка е изпратила 220 000 евро на мним американски адмирал за 1 година, съобщи“24 часа“. Тя се запознала с киберизмамника във Facebook в началото на 2020 г.

Младата дама и „адмиралът“ започнали чат в социалната мрежа, а мъжът ѝ обяснявал колко я харесва. Профилът му бил пълен със снимки от различни учения и мисии. На тях позирал с красива бяла униформа, типична за флота. Докато си чатели с българката, продължавал да качва нови кадри. Двамата се сближили. „Адмиралът“ обяснявал как иска да напусне армията след края на поредната мисия. Един ден ѝ споделил, че дъщеря му е катастрофирала. Трябвали много пари за операция, а той ги нямал.

Българката вече била толкова хлътнала, че тя сама предложила да му ги изпрати. Мъжът приел и поел ангажимент да ги върне. В следващите дни постоянно обяснявал как се извинява и колко му е неудобно за ситуацията. Причината да е без пари била, че си поръчал нова кола дни преди инцидента с дъщеря му. Вместо да се похвали с возилото обаче, нова „катастрофа“ сполетяла „адмирала“. Този път автовозът се обърнал, а „военният“ не бил застраховал автомобила. Българката пак му пратила пари.

Последвали още няколко трансакции, а сумата набъбнала на 220 хиляди евро. Жената вземала парите от своя баща, чиято фирма е сред топ 100 на българския бизнес. Тя го лъжела и давала най-различни обяснения защо се нуждае от толкова много пари. Бащата ги давал, а парите буквално само за минути се задържали в сметката ѝ.

Влюбената няколко пъти канила мнимия адмирал в България. Той се оправдавал, че няма как да напусне преди края на мисията си. Обяснил ѝ, че няма как тя да го посети, тъй като се намира във военна база и правилата не го позволяват. Българката разказала на приятели за виртуалната си любов. Те ѝ казали, че е жертва на измама и трябва да подаде сигнал в отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП.

Въпреки че всички били категорични, че е измама, българката писала на възлюбения си. Казала му, че според всички той е мошеник. Мъжът отрекъл, но приятели на жената я убедили да поиска да се видят на видеочат. Той приел, но още на втората секунда изключил картината и се оправдал с проблем с камерата. Едва тогава момичето склонило да подаде сигнал.

Случаят се разследва, според криминалисти парите са преминали поне през 20 банкови сметки, а след това следите им са заметени през компании за парични преводи.

Previous post Дъщеря на починал от коронавирус обвини спешни медици в кражба на пари
Next post Легендарният борец Боян Радев погреба жена си