Владинова: Спортът ми даде самочувствието, че мога да мина през всичко

Владинова: Спортът ми даде самочувствието, че мога да мина през всичко

Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика Невяна Владинова се обърна към почитателите си с емоционално изявление в социалните мрежи дни след като стана ясно, че прекратява състезателната си кариера. Думите на Владинова са провокирана от отзвука от нейното решение.

„Бях на 6 години, когато буквално се влюбих в художествената гимнастика. Днес, 20 години по-късно, това все още продължава да е любов в най-чистия смисъл на думата. Някъде около две години, след като започнах да тренирам, осъзнах, че искам да напиша историята си в този красив спорт.

Може би отстрани никога не ми е личало много, защото рядко говоря за амбициите си, но вътре в себе си бях уверена и вярвах, че ще го направя. И така…четейки всичко написано за мен от близки, приятели, хора, с които съм работила, фенове – чак сега осъзнавам, че вероятно съм постигнала целта си. Доволна съм“, написа чаровната грация.

„Доволна съм и съм благодарна за всичко, което научих през тези години, за всяка една трудност, която имах, за всеки един успех и провал, за всеки един човек, когото срещнах по пътя, за силните жени, до които се докоснах и от които се учех. Късметлийка съм, че винаги попадах на добри треньори.

Спортът ми даде емоции, които няма къде другаде да изпитам, даде ми приятели за цял живот, като ме научи и как да ги отсявам. Спортът ми показа, че без подкрепата на семейството ми съм заникъде. Спортът ме научи на търпение, упоритост, хладнокръвие. Научи ме и да не се отказвам от целите и мечтите си, да не се замислям, да не ги чакам просто да се случат, а всяка възможна секунда да вървя към тях. Научи ме, че волята ми е много по-силна, отколкото предполагам.

Спортът ми даде самочувствието, че мога да мина през всичко“, категорична е Невяна Владинова и завършва, че част от сърцето й винаги ще остане на килима с усмивка и удовлетворение, а друга винаги ще продължава да гори за художествената гимнастика и да дава каквото може, но вече по друг начин.