Включете кълнове в менюто си и метаболизмът ви ще се нормализира

Включете кълнове в менюто си и метаболизмът ви ще се нормализира

За практически здрав човек основното предимство на пшеничните кълнове е да почистват тялото от остатъци. Това се случва само при системна и продължителна употреба, защото тялото е задръстено от десетилетия.

Сред сравнително краткосрочните резултати може да се отбележи и забележимо подобрение на външния вид на косата – промяна, която не може да се постигне с никакви шампоани.

Пшеничните кълнове са и ефективна профилактика на рак и кариес, нормализиране на метаболизма, повишаване на общия тонус и устойчивост на организма, укрепване на нервната система, подобряване на съня, прочистване на червата и много други.

Особено внимание заслужава благотворното влияние на кълновете върху зрението. Ако носите очила, но по принцип можете без тях, можете да ги изхвърлите, защото след няколко месеца ядене на кълнове вече няма да имате нужда от очила.

В зависимост от моментното състояние сто процента зрението се възстановява за един месец до година, ако приемете временното неудобство да ходите без очила, да дъвчете кълнове всеки ден и да правите гимнастика за очите.

След няколко месеца или по-малко един ден ще бъдете изненадани да откриете, че остротата на зрението ви се е подобрила значително. Тогава ще забележите, че цветовете са станали по-богати и ярки. Най-накрая ще дойде денят, когато офталмологът ще ви каже, че имате сто процента зрение.

Можете да добавите всякакви подправки, ядки и добавки към кълновете, с изключение на сладкиши. Всяка термична обработка ще унищожи полезните качества. Трябва да дъвчете зърната, докато се превърнат в каша в устата ви.

В този случай ще се постигне максимален ефект. Ако не можете да дъвчете, можете да смелите кълновете.

Малка чаша кълнове спокойно може да замести обяда. Но ще трябва да дъвчете около четиридесет минути. След кълновете не яжте и не пийте нищо в продължение на един час, оставете тялото ви да се наслади напълно на лечебните свойства на този балсам. Ако имате тежки заболявания, трябва да ядете колкото се може повече кълнове, без да ги смесвате с други храни наведнъж.

И разбира се, в допълнение към пшеницата можете да покълнете царевица, боб, боб, грах (вместо това е по-добре да вземете боб мунг или нахут), соя, леща и други семена. Имат и лечебни свойства и прочистват организма.

Ето и още една технология за покълване на големи семена. Изплакнете семената с течаща вода, поставете в съд и напълнете така, че водата да стигне до върха. Достатъчно е грахът да се накисва за дванадесет часа, бобът – поне един ден. След това поставете в гевгир, изплакнете с вода, покрийте с мокра марля отгоре и поставете гевгира на тъмно място с достъп на въздух.

Плакнете с течаща вода на всеки осем часа. Дължината на бобовите кълнове трябва да бъде един до един и половина сантиметра, а граха по-малко. Могат да се консумират и сурови или да се добавят към салати. Или можете да го сварите за няколко минути. Обикновено сухият боб се готви няколко часа, а покълналият и обелен боб се сварява само за три минути.