Виолетов пясък и слънчева порта в скалата

Виолетов пясък и слънчева порта в скалата

Листата са кафяви, небето е сиво, а ние мечтаем за Калифорния. По-конкретно, за плажа Пфайфер.

Това е труднодостъпен плаж, разположен в Биг Сур, между Сан Франциско и Лос Анджелис. Тази пясъчна „красота“ се намира под хълм и е заобиколена от великолепни скални образувания, едно от които е „виновникът“ за славата му сред туристите.

Скалата се нарича „Keyhole Rock“ и се дължи на пукнатината в дъното, която пропуска вълни и слънчева светлина, създавайки специален ефект, който фотографите обожават.

Но това не е всичко. В северната част на плажа можете да намерите пясък, осеян с лилави тонове, благодарение на минералите, открити в скалите на околните скали.

Плажът има малък паркинг и е отворен за посетители от 9 до 20 часа. Забранено е да палите огън или лагер, но ще намерите няколко маси за почивка и закуски.

За съжаление, плуването не се препоръчва, тъй като морето е студено и пълно със силни течения, а дъното е каменисто, така че на този плаж обикновено остава да се възхищаваме отдалеч.

Малко е неудобно да стигнете до плажа, защото пътят е криволичещ и пълен с камъни, но всички можем да се съгласим, че си струва усилието да видим тази красота.