Видеофайл разплита смразяващото братоубийство в Пловдив

62-годишният Илия Йорданов, който вчера брутално разстреля собствения си брат в апартамент в центъра на Пловдив, е планирал прецизно убийството.

Десислава Д. е получила пратка по Еконт от баща си, с когото не поддържала връзка и не била виждала 30 години. Илия й бил звънял преди няколко месеца, като настоявал да се видят, но жената отказала. Във вчерашната пратка имало портфейл с флашка, ключ за автомобил и кабел. Във видеофайла бащата казва, че завещава колата на дъщеря си и й поръчва да си търси дела си от апартамента. В сряда вечер дъщерята се е появила в Пловдив, където е била разпитана от полицията, пише БЛИЦ.

Припомняме, че в сряда след дългогодишен спор за имот Илия Йорданов застреля по – малкия си брат Петко, на 58 г.. Престъплението е извършено с незаконна пушка. Двамата братя години наред се карали за апартамента, в който е станало убийството.

Единият искал да го продаде и да вземе полагащото му се наследство, но по-малкият брат, който живеел там, не желаел да продаде семейният имот. Той, според запознати, струва около 60 хиляди евро. Илия е застрелял брат си, докато тежко болната им от деменция майка лежала в другата стая. След това се е самоубил. Труповете открила съпругата на по-малкия брат.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share