Вигенин оптимист за парламентаризма с новите депутати

Вигенин оптимист за парламентаризма с новите депутати

Духът на парламентаризма сякаш се завърна още от първия ден. Парламентът е това – всеки да си каже мнението, да не му изключват микрофона, да не го гонят от залата, както бяхме свикнали в предишния парламент, където имаше желязно, монолитно мнозинство, което прави каквото му се нареди, а опозицията беше декор. В днешния парламент няма да е това, заяви в “Панорама” заместник-председателят на 45-ото Народно събрание Кристиан Вигенин – депутат от “БСП за България”.

Все още няма оформени твърди мнозинства и може би това е хубавото на този парламент, продължи той и отбеляза, че социалистите са в “удобна позиция” в момента, защото това, което са правили като опозиция в предишния парламент, ще правят и в този.

“Това, за което се борихме не само в парламента, но и по площадите, днес продължава ме да го правим с нашата парламентарна дейност и търсим мнозинства в тази посока. Надявам се, тази последователност на БСП се оценява”, добави социалистът.

Според него общата задача на “всички, които са извън ГЕРБ в този парламент” е:

“Да разградим този модел, да върнем демокрацията в България, свободата на медиите, свободната журналистика, свободната конкуренция в икономиката, да нормализираме политическия и икономическия живот и след това можем да преминем към следващите стъпки.”