Ветко Арабаджиев го закъса, спешно го приеха с Ковид в реанимацията

Ветко Арабаджиев го закъса, спешно го приеха с Ковид в реанимацията

Пловдивският бизнесмен Ветко Арабаджиев е приет по спешност в ковид отделение и реанимиран. Хотелиерът лежи в болница, след като последните седмици е с критично завишени стойности на туморни маркери. Поради наличието на много съпътстващи заболявания и рисковата група на възрастта 60+, защитата му многократно е пледирала за условия на самоизолация, поради големия риск от заразяване с Covid-19, пише „Марица“.

Преди седмица, Арабаджиев вдига температура и след изследванията, лекуващите лекари установяват завишени стойности на туморните маркери и настъпила инфекция. Лекарите тестват пациента за коронавирус и наличието му се потвърждава.

След преглед със скенер, белите дробове се оказват сериозно покосени от вируса и хотелиерът е със затруднено дишане и опасност за живота.

Срещу Ветко Арабаджиев, съпругата му Маринела, сина им Вълчо и още петима души има повдигнати обвинения за пране на пари и данъчни престъпления.

След като Специализираният наказателен съд реши да пусне пловдивския бизнесмен под домашен арест с електронна гривна, както е съпругата му, втората инстанция отмени това решение миналия четвъртък.

Според магистратите има опасност, ако е на свобода, Арабаджиев да повлияе на свидетелите, много от които са негови служители. Освен това имал големи финансови възможности и пари в офшорки, което крие опасност да избяга.