Веселинов: Коалиция „Обединени патриоти“ на практика не се случи

Коалиция „Обединени патриоти“ на практика не се случи. Тя се разпадна три месеца след изборите, коментира в Русе заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на парламентарната група „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов по повод на решението на партията да се яви самостоятелно на предстоящия парламентарен вот.

Той даде пример, че „може би две години от мандата бяха загубени в едни междуособици в „Обединени патриоти“. По думите му трябвало да се дава и „обяснение на различни постъпки, които се тълкуват скандално“.

По думите му явяването на ВМРО самостоятелно на предстоящите избори е заради това, че са работили главно сами в този мандат.

„Вярно е, че при определени приоритети сме имали подкрепата на НФСБ, докато за „Атака“ изобщо не можем да говорим, че сме имали подкрепа за каквато и да е политика. Като цяло ние понесохме основната част от тежестта на парламентарната дейност. Колегите имаха друг фокус на интереси. Това доведе до нашата убеденост, че трябва да се явим самостоятелно“, каза Веселинов.

Previous post Журналистът Валери Найденов: Нужна ни е нова политическа идеология
Next post Шефът на „Икономическа полиция“ Добромир Брешков: Пишат кръчми на социално слаби, за да не ги глобяваме