Венци Мицов: Караянчева, да се разходим заедно около парламента вечер…

Венци Мицов: Караянчева, да се разходим заедно около парламента вечер…

Журналистът и музикант Венци Мицов реагира остро на думите на председателя на парламента Цвета Караянчева по адрес на протестиращите.

В Лом Караянчева каза: „Някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат: Ама те не стават. Ми що не ги направихте вие като не стават? Що не ги направихте, а сега критикувате? Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи. Ходи пеша, бе! Това е положението. И затова няма да подадем оставка. Защото сме отговорни по това, което правим“, разпалено заяви Караянчева.

Мицов й отговори задочно в социалните мрежи: „Госпожо Караянчева… Първо – избрали сме клетото ви правителство за да прави пътища и метро. Въобще не ми обяснявайте как трябва да съм ви благодарен, че вършите нещо, при това некачествено, защото аз и ние ви плащаме заплатите.

Второ – не ми се карайте. Не ме плашете. Писна ми от тоя заплашителен тон и хич не ми дреме, че сте председател на НС. Ама хич. Днес сте, утре сте история, а след няколко дни едва ли някой ще си спомни за вас. Така, че ТИХО!!!

И трето – ще ходя пеша когато си поискам. Но хайде вие тръгнете пеша. Примерно – да се разходите вечер около парламента. Хайде, аз ще дойда да ходим заедно да ви видя колко сте смела там?

И последно. Писна ми от вас. Ама до смърт, до кръв ми писна. Писна ми да ми се карате, писна ми да ми обяснявате, как трябва всяка вечер да целувам снимките на наглите ви интерфейси и да ви благодаря, че съм жив.

Писна ми и подозирам, при това не без основание, че на всички им е писнало вече. Не сте страшни.Не ме страхувате, като кудкудякате пред микрофоните. Спрете се за малко. Наистина, сериозно ви говоря. Спрете се и се смирете, защото пътя, по който сте тръгнали ще ни доведе до нова 1997.

Не заплашвам, просто наблюдавам и помня. Не вярвам да искате това, госпожо Караянчева.

А иначе аз пеша ходя из Младост. А вие без охрана правите ли го?”