Венелин Петков пое по нов път след раздялата, ще преподава в УНСС

Венелин Петков пое по нов път след раздялата, ще преподава в УНСС

Венелин Петков може да се похвали с нова работа през 2023 година. Бившият шеф на bTV Новините се издига в учителската йерархия и вече ще преподава на студенти в УНСС.

Той ще преподава по магистърската програма „Мултимедийна журналистика“ и ще води курса по дисциплината „Медии и конфликти“.

Още през 2021 г., месеци след като Антон Хекимян го замени като директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ в първата частна телевизия, той стана учител на хлапета от първи до пети клас по доста модерната специалност „Глобални перспективи“ изцяло на английски език.

Предметът е основна част от програма на университета „Кеймбридж“, а у нас се преподава в скъпо частно училище. Той представя на децата житейски казуси, с които вече са се сблъсквали или предстои да се сблъскат. Между тях са опасностите, които крие интернет, дезинформацията, насилието в общуването. Разбира се, всичко е съобразено с възрастта на учениците.

И ако в професионалния му живот всичко върви добре, то в личния нещата куцат още от миналата година, когато става ясно че е разделен с колежката си Николета Маданска. С майката на двамата си сина той не се събра дори за Коледа и за първия рожден ден на по-малкото им момче. Пред приятелки Маданска изтъкнала, че причина за разлъката е тежкият характер на Венелин, който се изнервил допълнително след отстраняването си от телевизията. Станал още по-сприхав и репортерката не го издържала.

Петков обаче не смятал да се връща при Гена и това не отговаряло на истината, както се твърдеше в някои медии, пише „Хотарена“.