Велислава Дърева: Сегашното БСП на Нинова задмина и Тодор Живков

Проблемът не е до Дърева. Това, което се случи на 50-тия конгрес на БСП и Тодор Живков не си го позволи. Цялото интелектуално ядро бе отрязано като с нож, по заповед. Целта на конгреса бе точно тази. Някои тържествуваха, казаха, че това е наказателна акция. Това каза Велислава Дърева по БТВ.

„Ако всеки, който мисли различно от лидера ,бъде наричан враг, предател, купен от ГЕРБ, това не е здравословно за която и да било партия. Аз винаги съм казвала каквото мисля и това е крайно неудобно. Това бе разчистване на опозицията. За 4 години в БСП бяха прокарани много разделителни линии.

Не познавам Теодора Овчарова, не зная дори как изглежда. Не трябва да се концентрираме в нея. Най-вероятно отдавна е в партията. На конгреса никой не се занимаваше с политика. Целта бе да се прочистят определени хора. През 2017 г. Нинова н интервю каза, че нейният идол е Маргарет Тачър. Тя казва, че социализмът е една вредна идея. Как лидерът се връзва на тази мисъл.

Година и половина БСП не се занимаваше с нищо друго, освен с избора. Изпълнителното бюро ще бъде Корнелия Нинова. Греши, ако си мисли ,че евродепутатите ще се отчитат на килимчето. Те имат свободен мандат, не може да им разпореждаш. Аз не съм толкова важна. Водя битките докрай и не се отказвам“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share