Вежди: Борисов се умори от мандати, не му трябват повече

Борисов вече се умори. Безгрешни хора няма. Ще бъде грешка да поеме още един мандат. Борисов и Цветанов трябва да снижат малко топката. Това каза пред Канал 3 скулптурът и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

„Радев нищо не ми е направил, но не ми харесва начинът му на говорене. Грозно е неговото говорене.“

Той обясни, че всичко хубаво за културата и България го е направил в следствие на лични контакти. Той подчерта, че е влязъл в политиката с името и с парите си и вече е бил изграден като личност, която не се страхува от предизвикателствата.

Рашидов припомни, че след 120 години гниене на „Желязната църква“ след един прост приятелски разговор на обяд с Ердоган, са договорили ремонта църквата „Свети Стефан“.

„Имах контакти, исках България да бъде на най-хубавите места по света от културна гледна точка. Успях да го направя, оплюха ме, това е нормално, но се доказах пред себе си.“

По отношение на книгата си „Вежди“, той обясни, че тя е равносметка на живота му. В нея има документи, срещи, скулптури и картини. Рашидов припомни, че е имал традицията на всеки свой рожден ден да прави голяма изложба, но тази година е пропуснал заради епидемичната обстановка.

„Хора, които нищо не значат за времето, в което живеят, няма как да ме разберат.“