Вая Драганова се присъединява към ансамбъла по гимнастика

Вая Драганова се присъединява към ансамбъла по гимнастика

Националката ни по художествена гимнастика Вая Драганова става част от ансамбъла ни за жени. Драганова досега бе индивидуална състезателка.

„Поради променливата ситуация с коронавируса и мерките, налагани от Министерството на здравеопазването се налагат някои промени, насочени към обезпечаване подготовката на националния отбор за олимпийските игри в Токио през 2021 година“, обясниха от федерацията ни по художествена гимнастика в официално съобщение на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“.

Главният мениджър на националния ни тим – индивидуално (жени) Бранимира Маркова и старши треньорът на ансамбъла ни за жени Весела Димитрова са се споразумели за преминаването на Вая Драганова отсъстава на индивидуалните гимнастички в националния ни ансамбъл.

Промяната е съгласувана с ръководството на клуба й „ЛС Триадица“, родителите й, както и личната треньорка на Драганова – Марияна Памукова. От централата по художествена гимнастика не съобщават повече подробности.

Напомняме, че в началото на ноември състезателката от ансамбъла Ерика Зафирова се зарази с COVID-19 и тимът ни пропусна европейското първенство в Украйна.