Васил Божков учредил тайно партията си „Българско лято“

Васил Божков е учредил вчера своята партия „Българско лято“, стана ясно днес. Любопитното е, че хазартният бос, който е обвиняем у нас в 17 престъпления и се укрива в Дубай, не съобщи предварително за деня на учредителното събрание, а чак часове по-късно, когато то е станало факт.

„На 21.10.2020 г. (сряда) в гр. София се проведе учредително събрание на Инициативния комитет за учредяване на политическа партия „Българско лято“, съобщиха от пресцентъра на бъдещата партия. На първото заседание на Инициативния комитет се събраха над 60 учредители, активни участници в платформата „Българско лято“ и съмишленици, подкрепящи принципите и мисията на бъдещата партия.

В началото на заседанието, с жива онлайн връзка, се включи основателят на „Българско лято“ г-н Васил Божков, уточниха от пресцентъра.

„Вие сте хората, които не се страхуват. Които знаете и можете. Вие сте бъдещето и настоящето на нацията. Аз ви поддържам и подкрепям с всички сили и възможности“, казал той.

За председател на събранието единодушно беше избран г-н Борил Соколов, който запозна присъстващите с мисията и принципите на „Българско лято“.

Учредителите на „Българско лято“ заявяват, че чрез създаването на активно правителство и обединяването на ресурсите на държавата и нейните граждани е възможно да бъде реализиран пълният потенциал на страната.

В основите си партията залага следване принципите на пряката демокрация и върховенство на закона и уважение към многообразието на обществото във всичките му форми. „Българско лято“ ще представлява еднакво интересите на всички граждани, насърчавайки ги да имат глас при вземането на решения, като същевременно поемат отговорност за себе си, общността си и държавата и работят за просперитета и прогреса на България, се казва в съобщението.

Кои са 60-те членове на инициативния комитет не се казва. На снимките те са с маски и не могат да бъдат разпознати.