Българка сбърка самолета – вместо във Валенсия, кацна в Киев

30-годишна българка, която трябвало да лети от Лондон с билет до Валенсия, се качила в британската столица в погрешен самолет и се озовала в Киев. За грандиозната грешка разказа на стената си във фейсбук злополучната пътничка, която се тагна от летище „Бориспол“ в столицата на Украйна.

Инка Филева (на снимката вляво) трябвало да пътува тази неделя при приятеля си в Испания. Чекирала се за полета на Ryanair в 7.10 от Станстед за Валенсия, но по някакво чудо минала през всички контроли, за да се качи в неправилния самолет. Оказало се, че 30-годишната пътничка е минала през неправилен изход на летището. Вместо на 44 се явила на 54, а никой от персонала на авиокомпанията не забелязал, че бордната й карта е за съвсем друг полет.

„Провериха ми билета, дори питах някого в самолета в колко часа ще пристигна във Валенсия, казаха ми след два часа и 15 минути.“ – разказва жената. Тъй като в Лондон Инка работи като барманка била сънена и веднага като се качила в самолета заспала. И така проспала маршрута, макар и да била будна резултатът щял да бъде същият.

Ориентирала се едва когато кацнала далече в източния край на Европа. Нито знаците, нито полицаите изглеждали като испанските. „Толкова се изплаших, когато полицията се приближи, никой не говореше английски, а все искаха паспорта ми.“ . обяснява пътничката. За късмет била тръгнала с личната си карта, но в чантата носела и задграничен паспорт, така че просто й ударили паспорт и я пуснали навън.

„Каква мисия! Тръгнах за Валенсия, стигнах до Киев. Някой да си е бъркал полета и да е напускал ЕС без да знае?“ – с чувство за хумор въпреки перипетиите коментира в профила си в социалната мрежа Инка.

Филева трябвало да направи във Валенсия изненада за своето гадже, което живее там, но вместо това самата тя се оказала изненадана. Шокирана започнала да плаче и да търси информационен пункт за помощ. На „Информация“ и искали билета, тя показвала билета си до Киев, а служителите клатели глави и се чудели как с този билет се е озовала в Киев. Допълнителен проблем било това, че в Киев няма представителство на Ryanair. Въпреки това обаче персоналът на Летище Бориспол бил любезен, свързал се с авиокомпанията и уредил за странната пътничка обратен полет до Великобритания на следващия ден и оттам отново до Валенсия.

Случката предизвика шеги и закачки с Инка във фейсбук. „Ти сериозно ли?“, „Ти си легенда, бейби!“, „Това само ти може да го направиш, Инка“ и „Добре, че не си кацнала в Северна Корея!“ са само част от коментарите. Олекси Ковтун и показва картата на Европа, за да я ориентира къде е. „Платили сте за билет до Валенсия, имате бонус и Киев!“ – майтпят се други. Трети я предупреждават да внимава с телефонните разговори, които извън ЕС са много по-скъпи, а тя им показва хотелската стая, в която са я настанили, преди да хване следващите си полети.