Българка на Острова: Ако си преживял виденовата зима, нищо не може да те уплаши

Българка на Острова: Ако си преживял виденовата зима, нищо не може да те уплаши

„Ние, които сме расли в България през 80-те и 90-те, просто няма как да се изплашим от случващото се във Великобритания.“ Това заявява пред Дойче веле омъжената за британец българка Константина Ди от Котсуолд. Тя живее от 19 години на Острова и признава, че досега подобен недостиг не е имало, освен в началото на пандемията.

„Липсите в началото на пандемията бяха по-големи. Тогава тоалетната хартия, макароните и консервите бяха изкупени. Сега има почти всичко, просто не във всеки магазин и разнообразието не е толкова голямо.“ Според Константина, това е луксозен проблем.

„Тук хората са свикнали на изобилие, разнообразие, а сега за момент го няма и за някои това не е нормално. Но за нас, расли в България и преживели какво ли не – било то еднообразието през социализма, или виденовата зима – това, което се случва в момента на Острова, не е никаква криза. И бензин имаме.

Просто в някои по-малки бензиностанции в по-малките градчета понякога свършва, но на следващия ден пак зареждат. Не сме оставали без гориво. Ако няма на едно място, на следващото ще има“, разказва 43-годишната българка.