България с 5 гимнастички на европейското в Киев

Състезателки от 23 държави ще участват на европейското първенство по художествена гимнастика в Киев, което ще се проведе от 26 до 29 ноември.

Шампионатът ще пропуснат отборите на Русия, Италия, Германия, Полша и други, които отказаха участие заради пандемията от коронавирус.

„23-е страни, които идват на шампионата, правят подвиг в името на спорта“, каза първият вицепрезидент на украинската федерация по гимнастика Ирина Дерюгина.

Боряна Калейн и Катрин Тасева, бронзова медалистка от шампионата на Европа за миналата година, ще представят България при жените на европейското първенство, а при девойките ще стартират Ева Брезалиева,Стилияна Николова и Радина Томова.

От европейските звезди в Киев ще стартират бронзовата медалистрка от световното първенство през 2019 година Линой Ашрам (Израел) и европейската вицешампионка за миналата година Алина Горноско (Беларус).

Най-добрата състезателка на Украйна и бронзова медалистка от световното първенство 2019 Влада Николченко ще пропусне надпреварата заради стрес.

Първоначално турнирът трябваше да се проведе от 21 май до 24 май, но беше отложен за есента заради пандемията от коронавируса. Също така беше решено той да не бъде олимпийската квалификация за Игрите в Токио.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share