Българин съди Гърция за незаконен арест

Полицията в центъра на Атина арестува българин и го държа 5 дни в предварителен арест без вина. „Бях спрян за проверка на документи от полицията и се оказа, че срещу мен има обвинение за въоръжен грабеж“, сподели шокиран българинът С.С.

Същият е арестуван и държан 5 дни в предварителен арест, след което е освободен поради липса на вина. Той е асансьорен техник и в деня на въоръжения обир е бил на адрес в същата кооперация за отстраняване на повреда. По вратите на етажите от асансьора са снети негови отпечатъци, след което е обвинен във въоръжен грабеж, без да бъде потърсен или извикан за разпит.

След продължилото 5 дни разследване е установено, че нашенецът е невинен, тъй като е имал необходимите документи от направения ремонт същия ден. Снети са показания и от домоуправителя, който е потвърдил, че е поправял асансьора в деня на обира.

Българинът е освободен поради липса на доказателства за участие в обира, но обвинението продължава да виси в досието му с риск да бъде арестуван отново.

Потърпевшият е категоричен, че ще търси правата си в съда за нанесени морални щети и възстановяване на паричната сума от 1500 евро, която е платил на адвокат, за да бъде освободен.

Previous post Синът на Милен Цветков дебютира в телевизията
Next post За 100-годишния юбилей: УНСС с енциклопедия с успели възпитаници