Българин на мястото в Ница, където терорист наръга няколко души

Българин на мястото в Ница, където терорист наръга няколко души

На 100 м от цъкрвата се намира офиса на българина Борис. Докато е отивал на работа, той е видял паниката след вече извършения атентат.

„Полицията пристигна 5 минути след повикването. Блокираха цялата зона пред църквата. След това се чу стрелба и взривове. Аз самият не бях много уплашен, но не знаехме какво става и в такава ситуация не знаем дали има втори терорист. Просто се скрихме в офиса“, разказа той.

Българинът потвърди, че хората са обезпокоени. Той посочи, че французите очакват властите да вземат нещата в свои ръце.

„Ница е символ на туризма. Последните години се усеща, че ситуацията се променя и тези атентати много тежат на самия град и на самите французи“, потвърди той пред бТВ.

Терористичен акт бе извършен в църква вчера по обяд в Ница. Има няколко убити, а убиецът е заловен, но е ранен.

Това е поредният атентат във Франция за последния месец и властите вдигнаха степента на опасност в страната.

Разследването на терористичната атака в Ница сочи, че нападателят влязъл във Франция нелегално около месец преди да убие трима души в църквата „Нотр Дам“.

Преди това – на 20 септември, мъжът е бил свален от кораб, превозващ мигранти, а срещу него е било заведено дело за депортиране от италианска страна. В църквата в Ница е открита раницата на извършителя – в нея е имало още два ножа, коран и документи, издадени от Италианския червен кръст.

Според тях, той е тунизийски гражданин, роден през 99-а година. Атентаторът не е бил известен на службите за сигурност. На мястото на нападението се събраха стотици хора снощи на бдение, допълва БНТ.