Българин в Шанхай: Правителството налива много, много пари в мерките срещу пандемията

Положението в Китай и Шанхай е нормално. Преди имаше огнище тук в града, защото бяха открити 6 нови случая на коронавирус. Това заяви пред БНТ Димитър Владиков, преподавател в университет в Китай.

„За малко да затворят Шанхай заради новозаразените, беше притеснително, тъй като Китай се справяше добре с пандемията и имаше дни без нито един случаи“, каза още българинът.

„Правителството налива много, много пари в мерките срещу пандемията. Две седмици на карантина се поемат изцяло от държавата, ПСР тестовете също. Не мога да повярвам, че в България могат да се налеят такива средства“, разказа Владиков.

„Тук няма как да се оплачеш срещу правителството, но от друга страна китайците са много дисциплинирани. Всички носят маски и никой не оспорва тази мярка. Дори да се спаси и един човек, то маската си заслужава. Не мога да разбера този дебат за предпазните средства в България“, разкри преподавателят.

„Китай може би няма да отвори границите и другата година“, коментира той.

„Тук в Китай учениците не са с маски, образованието не пострада. Онлайн обучение има само за част от чуждестранните студенти“, завърши Димитър Владиков.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share