Буря в старата десница, костовисти плашат: Слави и Мая ще ни потопят

Буря в старата десница, костовисти плашат: Слави и Мая ще ни потопят

Костовисти притиснаха „Демократична България“ пред евентуалната опция да направят общ кабинет заедно с „Има такъв народ” на Слави и „Мутри вън” на Мая Манолова. Настроените „анти“ към този вариант се заканиха, че ако партията на Христо Иванов се съюзи с новите демократи за общо управление, на следващи избори няма да гласуват за тях.

„Ако се съберем с МаяМа, повече няма да гласувам за вас”, заплашиха крайно десни, които нямат никакво желание да преглътнат необходимия компромис.

„Как да бъдем толерантни към Славчо и цялата му простащина и липса на всякаква политическа култура. Та той е мутра от 90-е”, побесняха десните, свикнали да отблъскват чужди елементи със съмнително минало.

И този път ще бъдем изпързаляни, категорични са костовисти, сърбали попарата на всякакви миксове и коалиции.

В същото време, все още няма ясна индикация дали въобще ще бъде съставен нов кабинет с мандата на Трифонов, ако ГЕРБ се провали и дали тримата основни опозиционери на сегашната власт – Слави, Христо Иванов и Мая Манолова ще успеят да докарат спойката за властта.

В същото време самият Христо Иванов изпадна в съмнения, че коалиция ИТН, „Мутри вън“ и ДБ, евентуално и с подкрепата на БСП, е възможна и по-скоро държи на тезата, че политическата ситуация тласка към нови избори. Бившият правосъден министър обаче остави вратичка, като обясни, че все пак биха обмислили оферта за общо управление с ИТН на Слави Трифонов.

По-прагматично мислещи фенове на ДБ обаче контрираха, че едни нови бързи избори може да бъдат грешка, защото или ще възпроизведат сегашните резултати, или дори с по-лоши цифри за Градската десница.

„Може да стане и по-зле, патрЕотите този път ще се обединят и ще влязат и така ще станат патерица на ГЕРБ“, прогнозираха десните фенове.

Според противниците на скорошни нови избори, ДБ, заедно с „Мутри вън“ и БСП трябва да подкрепят кабинет на Слави Трифонов.

Други обаче веднага ги затапиха с твърдението, че при нов вот евентуално през лятото или есента, „Демократична България“ ще набере още скорост и ще получи много повече гласове.