Бурята отнесе покривите на две къщи в Смолян

Буря отнесе покриви на две къщи в смолянския квартал „Каптажа“. Пикът на бурята премина над западните части на областта и над Смолян и се придвижва в посока изток към общините Мадан и Златоград. Това съобщи зам.-областният управител Адриян Петров.

„В района на Девин тази сутрин е прекъснат далекопровод, 20-киловолтов – Широка поляна – Сърница, но там EVN са възстановили захранването по кабелен път.

В Смолян има отнесени два покрива на къщи в района на квартал „Каптажа“. Една от къщите е била обитаема, но в момента на инцидента не е имало хора, така че има само материални щети, без да има засегнати хора.

На ул.“Първи май“ има паднали дървета. В момента дори екипите на „Пожарна и аварийна безопасност“ продължават да ги премахват от пътното платно. Затова там и повече от 30 минути е спряно електрозахранването, а в района на Мадан са наводнени мазета в един от блоковете на ул.“Република“, който е в ниската част на града.

Имаме информация за населени места, които временно, от порядъка между 5 и 30 минути са били без електрозахранване. Говорим за Широка лъка, Павелско, Хвойна, Малево, в района на Средногорци и Равнища, в Рудозем в равнината, но пак казвам – това са краткосрочни прекъсвания на електрозахранването“, посочи областният управител.