Бургаско БМВ с 20-годишен връхлетя в насрещното, потроши шофьор в Пловдив

БМВ с бургаска регистрация и 20-годишен зад волана връхлетя в насрещното на Панаирния мост в Пловдив и удари странично микробус „Рено“. В буса са били двама мъже, като единият е бил откаран с линейка в болница с потрошени ребра.

Причината за катастрофата е дрифт. Повлиян от адреналина 20 -годишен водач на БМВ-то с бургаска регистрация пилил гуми по бул „Цар Борис Трети Обединител“ и започнал последователно преминаване от лента в лента, но изтървал колата и влязъл в насрещното.

„Добре че удари двутонен микробус, а не се заби в хората по тротоара“, обясни за Агенция Монитор пострадалият мъж от блъснатия микробус. По думите му младият шофьор зад волана на БМВ-то не е бил особено адекватен, защото се е оправдал пред полицаите, че е влязъл в насрещното, защото бил объркал педалите. „Не знам кой нормален шофьор ще обърка педалите?“, пита реторично пострадалият мъж. Той обясни, че още на място на катастрофата, минути след нея, е поискал от полицаите да направят тест за дрога на виновния шофьор, но те са му отказали.

„Обадих се на адвоката си и той ми обясни, че полевите тестове за дрога се правят по преценка на служебните лица. Посъветва ме да се обадя на 112, за да регистрирам обаждане, че има отказ от длъжностни лица да направят тест за наркотици на водач, причинил пътно-транспортно произшествие. Така и направих“, разказа още пострадалият. В болницата са му казали, че има пукнати ребра, но той е предпочел да се лекува у дома.

„На виновният водач от птп с пострадали лица на моста на Панаира /с лек автомобил БМВ/ в момента се извършва с полеви тест проба за наркотици. Същият ще бъде наказан с акт с две точки – за самото произшествие и за рязко сменяне на лентата за движение“, заяви за Монитор шефът на ОД на МВР в Пловдив ст.ком. Йордан Рогачев. Пробите на виновния водач на БМВ-то за алкохол и дрога са отрицателни, стана ясно по-късно през деня.

От ранни зори възловите булеварди около панаирното градче в Пловдив станаха арена за дрифтове и гонки между БМВ-та. „В 6 сутринта ме събуди страшен рев на мощни двигатели“, се оплака възрастна жена, която живее на бул. „България“. Чула как колите въртят гуми, мощните им двигатели, но докато стане да види какво се случва на булеварда и автомобилите отпрашили.

Още няколко катастрофи станаха в Пловдив, като причината е лошото време, съобщиха от полицията. На бул „Освобождение“ и „Д.Ризов“ в ЖК Тракия 45-годишен водач с „Мерцедес“ е допуснал пътен инцидент, отнемайки предимството на „Ауди“ , управлявано от 41- годишен пловдивчанин. В болница за преглед е транспортиран виновния водач, но екип на пътна полиция отработващ ПТП е установил, че водачът на аудито е с 0.53 промила алкохол. Две са произшествията на територията на ЖК „Тракия“, а причините за тях отново са свързани с отнемане на предимство.

Сериозно пострадали няма. Интензивен е трафика около Международен панаир Пловдив, където се провежда събор на БМВ. Екипи на полицията следят за нормалното протичане на движението по булевардите около входовете и изходите на изложбения център.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share