Бум на новата магия с лъжици

Коронакризата не е повлияла на ходжите и магиите продължават да бъдат търсена услуга у нас. От време оно се знае, че част от турските ходжи, макар да са духовни хора, се занимават странично с магии за смърт, разделяне на семейства и други подобни проклятия, които са провокирани от завист и злоба.

Ходжите казват, че магия не може да се направи в домашни условия, а задължително над ритуала трябва да бъде прочетено слово от посветен човек, което да гарантира осъществяването му. Напоследък най-често срещаната магия била за прокуждане на снахи от свекървите, издават хора от бранша.

Най-популярната магия за разделяне на семейства е с две лъжици, които свекървата е сервирала на снаха си и сина си. След като те са се хранили с приборите, които преди това са измити с вода, над която ходжата е чел специално слово, свекървата взема лъжиците и ги обръща една срещу друга.За магията на ходжата са му необходими носени дрехи на семейството, от които изплита малко въженце. С това въженце свекървата връзва двете лъжици. След това приборите трябва да се закопаят на произволен женски гроб от страната на краката, където да престоят три дни. Когато трите дни отминат, свекървата трябва да изкопае лъжиците и да ги зарови под прозореца на спалнята на семейството или да го скрие на място, където няма да бъдат намерени, обясняват просветени в магиите.

Интересът не бил спаднал и към т. нар. муски. В мюсюлманството те могат да се използват както за добри, така и за зли ритуали. Муските представляват малки триъгълничета от плат, които при ритуалите за късмет са в небесносин цвят и съдържат различни полезни билки, а при магиите за смърт и нещастие са в червен и черен цвят, като съдържат коса от умрял човек или вода, с която е измит труп. Ходжите предупреждават, ако намерите подобно нещо в дома си, да не го отваряте и да не пипате съдържанието му, защото в противен случай никой няма да е в състояние да развали магията.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share