Букет от шипки пази дома от зли сили

Шипката, оказва се, е силно магично растение. Смята се, че магическите свойства на тази дива роза се проявяват по-ярко от тези на нейния облагороден роднина – градинската роза, пише Ретро.бг.

Нашите предци са вярвали, че мъниста, направени от плодовете на този храст, са мощен амулет, който привлича противоположния пол. Къпането с ароматните венчелистчета на цвета на шипката помага да се затвърди ефектът – след процедурата привлекателността на жената в очите на мъжете рязко се увеличава. А законните съпрузи подклаждат чувствата на своята „половинка“.

Шипката проявява отлични магически свойства в защитата на къщата. Тръните ѝ са най-доброто оръжие срещу нечисти духове, вампири, магьосници и други прислужници на Сатаната. Достатъчно е да засадите храсти до къщата, по външния периметър и никое зло няма да може да преодолее тази бариера за сигурност. Вътре в жилището обаче ще бъде също толкова полезна – букет от шипкови клонки, поставен в центъра на стаята, ще събере целия натрупан негатив. Шипкови венчелистчета, разпръснати в къщата, успокояват човека и предпазват от домашни неприятности.

Шипката в къщата показва своите магически свойства и по друг начин. Плодовете ѝ правят човек имунизиран срещу любовни заклинания, клетви, енергийни вампири и зли очи. За да започне да работи това средство, трябва да изсушите шепа плодове и да ги поставите в платнена торба – трябва редовно да я държите при себе си.

Ако е проблематично да носите такъв талисман, той може да бъде заменен с кърпичка, шал, козметична чанта или друг сладък аксесоар, украсен с бродерия под формата на шипка – с цветове и плодове. А в къщата си може да разпръснете изсушени клонки с плодове под формата на вази с декорация, например. Някои познавачи на магичните средства твърдят, че за да имат най-голяма сила, клонките трябва да се съберат през декември.

Previous post Рекорд: 3700 американци починаха от COVID-19
Next post Пет астероида приближават Земята до часове