БСП: Отцепниците от партията сключиха сделка с ГЕРБ

БСП: Отцепниците от партията сключиха сделка с ГЕРБ

Напусналите парламентарната група на БСП депутати днес са сключили сделка с ГЕРБ. В правна комисия, проведена днес, ГЕРБ, ОП и отцепилите се от БСП депутати се спазариха отцепниците да крепят кворума и да гласуват с ГЕРБ, а мнозинството гласува да променят правилника на НС и да им даде права като на самостоятелна група да излъчват свой представител да чете декларация и да им се удължава времето за изказване. Това съобщиха преди минути от пресцентъра на БСП.

„Лъсна истината за напусналите. Никакъв морал или несъгласие с ръководството на групата на БСП не стои в основата на отлюспването, а зависимости и интереси. Затова и те отказаха да изпълнят решенията на партийните структури, които са ги излъчили и ги призоваха веднага да напуснат и парламента. Останаха в договорка с ГЕРБ и за лична изгода“, се казва в позицията на социалистите.

„Така напускането се доказа не като отслабване на БСП, а като очистителен процес от задкулисие и договорки“, пишат още от пресцентъра на партията в съобщение до медиите.