Брокерка и гаджето й, хванати с 1 кг хероин, сключиха споразумение

Мъжът и жената, които бяха хванати край Съединение с над 1 кг хероин, сключиха споразумение с прокуратурата.

48-годишната Цветанка Дутова е застрахователен брокер. Тя и гаджето й Димчо Стоилов са спрени край Съединение на 16 февруари. В колата на Димчо са намерени торба с 2 пакета, замаскирани с опаковка, над 1кг. хероин. Димчо е бил следен със СРС-та. Стойността на дрогата е 120 471,40 лева. Освен дрогата по време на претърсванията са открити и оръжия, които са на Цветанка. Макар и законни, те не са били надлежно съхранявани.

По време на заседанието в Окръжен съд Димчо Стоилов и Цветанка Дутова признаха изцяло фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. Така те поискаха да сключат споразумение с представителя на държавното обвинение, пише Traffic News.

В колата на Димчо са намерени торба с 2 пакета, замаскирани с опаковка, над 1кг. хероин. Димчо е бил следен със СРС-та. В портфейла на Цветанка е намерен хероин. В апартамент в Кючук Париж е отркита везна, със следи от хероин. 3,26 грама, пък е намереният хероин в другата кола. Дрогата е взета при сделка, ден по рано в София. Цветанка има разрешителни за пушките, намерени в Съединение. Те обаче не били в каси, а в колата и апартамента й

Според СРС-та стоката е била завоалирана с думите „ракия“ и „краставици“. „Колата има и по-нов модел“ е част от разговорите за сделката.

Пред 2008 година Стоилов е бил съден за предоставяне на помещения с развратна цел и за причиняване на телесна повреда. Според справка през 2014 година е обявен за издирване от Интерпол Турция за кражби от банки.

Двамата живеят заедно в Кючук Париж, макар че имат други адреси.

След повече от час заседание в Окръжен съд, в крайна сметка Стоилов и Дутова получиха своите присъди. Димчо получи 5 години затвор, както и 25 хиляди лева глоба. Цветанка също ще изтърпи ефективно присъдата си. Тя е наказана с 1 година и 6 месеца лишаване от свобода. Също е глобена с 15 хиляди лева.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share