Братя с $250 милиона учредиха партията на Цветанов

Бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов учреди официално новата партия „Републиканци за България“. В „Интер Експо Център“ в София той заяви, че позиционира проекта си в център-дясно и обявява за приоритет на партията евроатлантическата посока на развитие на страната.

Според Цветанов, новата партия няма да е лидерска и няма да е концентрирана около един човек. В състава й влизат бившият председател на парламентарната Комисия по външни работи Джема Грозданова, журналистът от БНТ Горан Благоев и известният щангист Благой Благоев.

Сред учредителите са и братя Вълневи от Чикаго. Тяхната история е като за филм.

Двамата братя тръгват от Доспат с един куфар. Работа, работа, работа и след 10 години резултатът е налице. Те притежават компания по логистика, 600 тира, автомобилен сервиз, хранителни магазини, цех за месопреработка, вестник – бизнес за над 250 милиона долара.

За тях работят около 700 души. Зад океана братя Вълневи създават семейства и сега имат по 2 деца. С тях също живеят родителите им. Голяма част от братовчеди, роднини и приятели са също на американска земя. Работят почти всеки ден и почиват само на Коледа