Братята боксьори, пребили Слави Ангелов, остават в ареста

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първата съдебна инстанция, с което бе отхвърлено искането за изменение на мерките за неотклонение „Задържане под стража“ в по-леки на Н. А. и Г. А. – обвинени като физически извършители на побоя над журналиста Слави Ангелов на 17 март 2020 г. в София, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Зад инициалите се крият двамата братя боксьори – близнаците Георги и Никола Асенови. Те няколко пъти се пробваха да излязат на свобода, но днес окончателно мераците им бяха поразяни.

В открито съдебно заседание въззивният съд потвърди изцяло и тезата на Апелативната специализирана прокуратура, че доказателствата по делото са основание да се предположи участието на двамата в престъплението, за което те са обвинени. Не е преминала и опасността те да извършат престъпление, ако са на свобода, смятат магистратите.

Братята биячи бяха задържани на 23 април 2020 г. заедно с трети участник в тежкото престъпление. Първоначално на него също бе определена най-тежка мярка за процесуална принуда. На 15 октомври 2020 г. съдът съд я измени в „Домашен арест“ поради здравословни причини.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд от днес е окончателно и не подлежи на обжалване.

Все още не е ясно кой е поръчител на зверското престъпление срещу журналиста. Публична тайна в ъндрграунда е, че побоя е поръчка на знаков бос от бившата ВИС-2, който малко след престъплението срещу Ангелов напуснал държавата и в момента се укрива в ЮАР.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share