Братски волейболен фронт срещу Пранди

Братски волейболен фронт срещу Пранди

Братски волейболен фронт се заформя срещу националния селекционер Силвано Пранди, пише „Мач Телеграф“. След завръщането си от Израел, където спечели квалификацията за европейското тази година в Полша, Чехия, Естония и Финландия, италианецът бе категоричен, че вратата за представителния ни тим не е затворена за никого. Въпросът обаче е, че някои пренебрегнати играчи са затворили сами тази врата.

На първо място става въпрос за близнаците Георги и Валентин Братоеви. Публично стана ясно, че Жоро не иска да се примири със статута на втори разпределител за сметка на Георги Сеганов, каквото решение взе Пранди. Съответно Георги не пожела да замине с останалите за квалификацията в Адера, където се справихме с домакините от Израел и Австрия.

Солидарен с брат си повече да не откликва на повиквателни от националния при селекционер Пранди бил посрещачът Валентин, който също играе за шампиона Нефтохимик (чийто треньор Ники Желязков пък е помощник в държавния ни отбор на Професора). Вальо така или иначе не бе готов за представителния тим, след като изкара доста тежко коронавирус.

По-меки били в позицията си други двама братя – Николай и Розалин Пенчеви. Те не попаднаха в сметките на Силвано Пранди за Адера, като причините остават неясни за широката публика. Това, което се вижда е, че Силвано налага Мартин Атанасов и Аспарух Аспарухов, а вече и сина на мениджъра на националния тим Владимир Николов – Александър. Така за братята от Пловдив също не остава място… Така че и Пенчеви били склонни да не се отзоват при повиквателна вбъдеще.