Ботас най-бърз и във втората тренировка в Сочи

Ботас най-бърз и във втората тренировка в Сочи

Валтери Ботас записа най-доброто време и във втората свободна тренировка преди надпреварата за Гран при на Русия във Формула 1. Пилотът на „Мерцедес“ завърши с 0,267 сек. пред своя съотборник Люис Хамилтън, който имаше много по-ползотворна втора сесия. В първата британецът загуби повече от половината време заради блокирана гума и даде едва 19-о време.

Трети в следобедната сесия на „Сочи“ завърши Даниел Рикардо, който отново показа много силно темпо със своето „Рено“, но остана на 1,058 сек. от Ботас. Четвърти и пети във вторите 90 минути подготовка днес се наредиха дуото на „Макларън“ Карлос Сайнц-младши и Ландо Норис, които останаха на съответно 1,204 и 1,328 сек. от Ботас.

Пилотите на „Ферари“ Себастиан Фетел и Шарл Льоклер изненадващо попаднаха в топ десет, като монегаскът завърши сесията осми с изоставане от 1,533, докато Фетел бе десети на 1,664 от времето на Ботас.

За разлика от сутрешната тренировка, която бе изпълнена с грешки, завъртания и катастрофи, втората премина много по-гладко, което позволи на всички пилоти да натрупат огромно количество данни за представянето на своите автомобили.