Борисов: Тази година газопроводът „България – Гърция“ трябва да е готов

Това е газовата магистрала за Гърция. За първи път даваме възможност газът да се движи от юг на север и от север на юг. Този проект е от изключителна стратегическа важност за целия регион, както и за разширението за Чирен. Това каза премиерът Бойко Борисов във включване на живо във Фейсбук от инспекция на газопровода „България – Гърция“.

Министър-председателят отбеляза, че пандемията е забавила в известна степен проекта, но увери, че той ще бъде завършен в максимално кратки срокове.

Докато в Гърция са под строга карантина, строихме, но сега искаме максимално да ускорим интензитета, всичко да е ясно и прозрачно. Тази година трябва да стане газопроводът. От това ни зависи диверсификацията. Този ни е най-важният проект. Той е 100% диверсификация, с различни доставчици. Ще печелят и българите, и гърците- целия регион, подчерта Борисов.

Времето вече ще е хубаво, така сме го поръчали, така че строителството ще върви на пълни обороти. Осигурили сме абсолютно всички възможности на работниците да работят, добави премиерът.

Previous post Някой, най-после! Главният архитект на район „Триадица“ хвърли оставка
Next post Абсолютни дрипи! Нагла измама: Продават дрехи „втора ръка” като нови по интернет