Борисов: Петков да се замисли как да направим работещо правителство

Вчера ясно го обясних – готово е споразумението, на 5 март ще го обявим, защото това не са хора, които могат да гласуват, без да мислят. Разясняваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки. Призовавам медийните изяви да спрат.

Г-н Петков трябва да се замисли как да направим работещо правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от novini.bg.

„Споразумението, което ще получат на 5 март не е нещо, което за първи път ще чуят. Няма изобщо подмяна на приоритети“, поясни Борисов.

По думите му това, което се вижда чрез въпросите в НС е, че много работи не са свършени.

По думите му КЗК е важно, но ако са допуснати да се връщат хора в България, които трябва да лежат в затвора – това е важното и е недопустимо. Ако някой не си е свършил работата и има такива хора в България, върнати от Германия, и не са в затвора, а в някой център – някой не си е свършил работата. Не искам поста на Тагарев, не го нападам като човек, като се видим – се поздравяваме. Ще поискам доклади, за да разбера кой не си е свършил работата, каза той.

„Винаги съм бил държавник в тази държава. Преди три години като управлявахме – всичко вървеше и миграцията беше 0. Това си причинихме българите и сега ще си понесем последствията“, отсече лидерът на ГЕРБ.