Борисов: Когато виждам как хората се радват, се мотивирам да продължим

За мен е важна оценката на хората. Това написа на личната си страница във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, който е в Родопите и инспектира редица инфраструктурни проекти. Ето какво сподели още той в няколко свои поста:

„Когато ги виждам как се радват, че след 40 години чакане ще има хубав път между с. Белица и с. Загражден – това ме мотивира да продължим с ударното строителство не само в Родопите, но и в цялата страна. Вече започна и ремонтът на пътя Югово – Лъки, по който се стига до Кръстова гора. Паралелно с това не е спирала и работата по пътищата в община Велинград. Поели сме ангажимент към жителите на общината и ще го изпълним!“, категоричен е Борисов.

„Жителите на Пловдивска и Смолянска област от десетилетия чакат да се направи пътят от с. Белица (община Лъки) до с. Загражден (община Баните). Новата отсечка ще спестява часове на шофьорите и по 40 км в посока при пътуване от Пловдив до Баните. Стойността на проекта е близо 8 млн. лв. Пътят никога не е бил асфалтиран, но ако е било лесно – тези преди нас да са го направили. В момента се разчистват скали и се прави уширение на пътя. Като всяка планинска отсечка и тази ще бъде обезопасена с мантинели“, написа премиерът.

„Догодина ще бъде изцяло готов пътят от Югово до Лъки, по който се стига до Кръстова гора. Отсечката е 31 км, като стойността на ремонта е над 45 млн. лв. с ДДС. Това е единствената пътна връзка на Община Лъки с Пловдив, по която ежедневно преминава тежкотоварен трафик. Ще бъде положен нов асфалт, ще се ремонтират съоръженията по трасето, ще се положи хоризонтална маркировка и ще се възстанови вертикалната сигнализация“, обяви Бойко Борисов.