Борисов за бъдещите коалиции: Тези, които си правят „тънки“ сметки, ще са в опозиция

Бойко Борисов коментира предстоящите коалиции в новия парламент след изборите догодина. „Имаме подкрепа на земеделци, патриотите – нашите партньори са ясни“, каза Борисов по време на инспекция в Бургаско.

С ДПС и БСП няма да правим коалиция. Тези, които си правят „тънки“ сметки, могат само да са в опозиция. Нека да сеят омраза, ние сеем работни места. Ние ще останем с направеното, а не с „ченгеджийски“ номера, заяви министър-председателят.

„ГЕРБ е партия, която носи отговорност. И като обещаем нещо, изпълнява. Аз минавам от завод на завод. Ние ще останем с работата си“, коментира Бойко Борисов.

„Ще построим още три язовира, защото ни очаква засушаване“, каза премиерът.

Борисов посети завод на турският холдинг „Нурсан“ за производство на инсталации за линейки и „Форд“ в с. Люляково, област Бургас.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков също беше на място.

Министър-председателят обсъди как се прилагат мерките 60/40 в предприятието. Работниците споделиха пред Борисов, че няма съкратени служители по време на кризата с пандемията от коронавирус, а заплатите им се изплащат редовно. 1125 души работят в производствената част и общо 1800 за целия холдинг на територията на страната.

Ръководството на холдинга разкри, че предприятието се подпомага от мярката 60/40 от началото на пандемията. Ръководството сподели, че административната тежест е минимална по програмата, а холдинга получава по 800 000 лева на месец.

Борисов разкри за новата мярка за подпомагане на работещите родители – 15 млн. лева общо се отпускат за детски кътове във фирмите.

„За разлика от други колеги, ние затворихме много бързо хората и вкарахме мерки, които работят. Така и не затворихме производства и икономиката да работи. Мерките за бизнеса се вкарат веднага, за да не се „психясат“ хората, че няма да има работа. Най-важното е хората да знаят, че има сигурност“, заяви Борисов.

„Докато другите говорят, ние работим. Нашата сила е връзката с хората, има ли работни места – икономиката расте. Нашите опоненти не могат да си представят колко е тежко“, допълни премиерът.

Брифингите на Щаба няма да е като преди – само веднъж седмица министър Ангелов ще обобщава заразените и новините за ваксини и лекарства, разкри министър-председателят.

‘Участваме със 160 млн. лева за ваксини и лекарства срещу коронавируса – средствата са заложени в бюджета“, коментира Бойко Борисов.

Често ни обвиняват, че си помагаме с ДПС. Тук 9 от 10 кметове са техни – и ние какво, да не направим пътища, защото са техни управниците, попита премиерът.