Борисов: Всички семейства с деца ще получават добавки от 2021-а

Ще заложим в бюджета за следващата година всички семейства с деца да получават всеки месец детски надбавки, обяви премиерът Бойко Борисов. Удължаваме срока за изплащане на компенсации на работодателите за запазване на заетостта от 1 октомври до 31 декември 2020 г., написа в профила си във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Всички пострадали предприятия от кризата могат да разчитат на подкрепата ни, като за нея сме предвидили 450 млн. лв. от Фонд „Безработица“, уточни премиерът.

Компенсациите ще са в размер на 60% от осигурителния доход и 60% от дължимите от работодателя осигурителни вноски за месец август 2020 г. До момента мярката 60/40 работи отлично, запазихме над 300 000 работни места, а с новия й дизайн ще сме помогнали на общо 500 000 души. Само с активна подкрепа към бизнеса ще запазим ниските нива на безработица у нас. За нас е изключително важно българските граждани да са спокойни, че имат работа и препитание, посочи Борисов.

Ще заложим в бюджета за следващата година всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки. За семейства с едно дете – 40 лв., за семейства с две деца – 90 лв., за семейства с три деца – 135 лв. Помощта ще обхване 1 200 000 деца. По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия, обяви премиерът.

Previous post Кардиологът проф. Иво Петров: Има неглижиране на сърдечно-съдови състояния, заради COVID-19
Next post Мошеници преотдават жилища под наем на двойни цени