Болно общество! По петима като Кристина убиват децата си на година

Болно общество! По петима като Кристина убиват децата си на година

Всяка година поне по петима родители убиват децата си по особено жесток начин, както направи Кристина Дунчева от Сандански и хвърлят България в траур и желание за мъст. Основните причини за тежките престъпления са три – отключена шизофрения или друго психическо заболяване, отчаяние и отмъщение, примесено с ревност, заявиха от МВР пред „Телеграф“.

Криминалисти коментират, че 80% от злокобните случаи са на родилки, които захвърляли току що родените си рожби в кофи за боклук. Случвало се е по няколко пъти на година да откриват телцата им директно на сметищата в големите градове на България.

Последният случай, който разтърси цялата страна, се разигра миналата седмица в Сандански. Тогава 32-годишната висшистка Кристина преряза гърлата на двете си невръстни дечица. Не посмя обаче, да посегне на себе си. Откри я мъжът й Георги Трайков, който извика полиция. Младата жена е обвинена в умишлено двойно убийство на 5-годишния Васил и две години по-малката Ивон.

Майката все още не дава логично обяснение за постъпката си, но в същото време адвокатът й пуска писма до медиите, в които прехвърля отговорността на бащата. Двамата имали влошени отношения, пускали са многократно сигнали един срещу друг, дори в деня на двойното убийство е трябвало да имат дело за домашно насилие в Районния съд в града.

Криминални психолози коментират, че вероятно жената е била водена от ревност и от отчаяние. Кристина твърди, че Георги и баща му, в чиято къща са живеели, я тормозели сексуално. Трайков е на диаметрално противоположно мнение – твърди, че Кристина ревнувала от двете деца. Тепърва Дунчева ще бъде изследвана, за да се види какво е психическото й състояние.

До момента тя не е освидетелствана официално. Нейни близки обаче твърдят, че мъжът й я е тормозел всячески, дори я тормозел, че ще я принуди да се самоубие. Това обаче не става и Кристина убива двете си деца, а след това казва само едно логическо изречение: „Реших проблема с децата, вече никой не може да ги вземе“.

Миналата година криминално проявения Дилян Мариянов пък, скова от ужас страната, като хвърли малкият си син Дариел от моста в Габрово, защото жена му го напуснала. Така момченцето завинаги остана на 5 годинки, а извергът вече е осъден на доживотен затвор.

Друг баща-убиец, който разплака цяла България, е Викторио Александров, разстрелял едногодишното си момиченце Никол и жена си Дарина Министерска. Ужасяващата драма се разигра преди две години в София.

Работещият като охранител тогава Викторио бил разделен с 23-годишната жена, въпреки това редовно ходел в дома й, за да вижда бебе Никол. Един ден обаче, двамата се скарали, той я ревнувал и искал да я контролира. Поискал дори половината жилище, което било купено от родителите на Дарина. В хода на делото стана ясно още, че тя два пъти е правила аборт от него, но му разрешавала да си вижда детето.

Най-потресаващото в случая е, че след като застрелва жена си, Викторио бяга с малката Никол, обикаля половин София, дори говори с таксиметров шофьор, а после без да му мигне окото, застрелва и бебето. Уж прави опит да гръмне и себе си, но в последния момент не набира смелост, измества дулото и куршумът само леко го одрасква.

Този човек все още не е осъден и си позволява да плаши родителите на жертвата си от затвора, където чака решението на съдиите. Неговият мотив за двойното убийство е ревност и желание за мъст.