Блогър обвини своята Tesla за превишение на скоростта

Недалеч от Харков полицейски патрул спира електромобил Tesla Model 3, който се е движил в режим на автопилот. Причината е превишение на скоростта с 36 км/ч, но шофьорът отказва да признае вината си, тъй като по това време се е намирал на задната седалка.

Собственикът на колата се оказва популярен украински блогър, който твърди, че колата сама е решила да превиши ограничението на скоростта. Той е категоричен, че през цялото време се е намирал на задната седалка на електомобила и е нямало как да повлияе на управлението.

Блогърът дори препоръчал на правоохранителни органи да изпратят претенциите си на Илон Мъск, който отговаря за продукцията на Tesla. Според украинеца, системите на електромобила при движение на автопилот използват данните на Google Maps, така че виновни са всички други, но не и намиращите се в колата в този момент.

Интересното е, че водачът сам е разказал на полицаите, как по време на движение се е преместил на задната седалка (това се вижда и във видеото), което само по себе си също е сериозно нарушение на правилника на движение. Повечето производители, в това число и Tesla, са категорични, че дори при движение на автономен режим водачът трябва да остава на мястото си и в случай на нужда да поемат управлението.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share