Близък приятел на проф. Чирков: Стори ми се странен, трудно разговаряхме…

Близък приятел на проф. Чирков: Стори ми се странен, трудно разговаряхме…

Близкият приятел на проф. Александър Чирков и блестящ ортопед проф. Димитър Камбуров разкри последните минути от живота му.

„Чувахме се по телефона последните дни, защото се бях самокарантинрал. Последно се чухме снощи в 20.30“, разказва проф. Камбуров пред „24 часа“. Той уточни, че от няколко дни топкардиологът е бил гост на престижен варненски хотел, където снощи е починал.

Тогава проф. Чирков е споделил, че много го боли гърба. „Стори ми се странен, трудно разговаряхме, сподели че има намерение да си тръгва за София тези дни“.

„Човекът, който се грижеше за него го е оставил към 22.30, към полунощ го е потърсил и след като не е получил отговор, се е върнал в хотела, за да провери здравословното състояние на професора. Така го е открил. Не знаем от какво е починал, но няма връзка с КОВИД“, категоричен е проф. Камбуров.

Проф. Чирков ще бъде кремиран в Германия

Проф. Александър Чирков вероятно ще бъде кремиран и погребан при съпругата си Мариане в Германия. Синът му Алесандро се очаква да пристигне до часове във Варна и да се погрижи за погребението.

Съпругата на Чирков – Мариане, почина преди около година, а професорът понесе твърде тежко смъртта й. Затова предпочиташе да живее във Варна, за да не се чувства самотен, разказват негови приятели.

До последно той се е надявал идеята му за модерна клиника във Варна да бъде осъществена. Същевременно консултирал пациенти, дори имал записани часове за другия понеделник – 30 ноември. Проф. Чирков почина снощи, 23 ноември, в полунощ в хотела във Варна, където живееше напоследък.