Близките на изчезналия Янек искат оставки на ченгета

Близките на изчезналия преди повече от 2 месеца дупничанин Янек Миланов отново поискаха полицейски оставки. Братът на Янек – Марио, отбеляза, че работата на полицията е сериозна, но според него е имало наистина големи пропуски в началото на изчезването на младия мъж.

Той не губи надежда, но спомена случай на изчезнал преди 11 години човек отново в Дупница, който и до днес не е намерен. Янек Миланов изчезна преди два месеца след среща с Васил Капланов по прякор Каплата.

В Дупница отново излизат на протест. Причината е изчезването на Янек Миланов. Във фейсбук хората са се организирали да излязат на улицата и да поискат обяснения от местните полицаи и техния началник Борислав Динев, които в първите часове от изчезването на мъжа не са направили нищо по случая.

„Има страшно много забавяне и то след като имаме обосновано предположение, че става въпрос за тежко престъпление“, коментира една от жителките на Дупница.

Съседка на Янек пък още таи надежда, че той може да се намери.

Братът на Янек от своя страна благодари на полицията и прокуратурата, че работят сериозно.

„Но все пак са минали повече от 60 дни. Няма да спра да търся отговор на въпроса какво се е случило. Не можем да пренебрегнем факта, че е имало сериозен пропуск в началото. С подробности не съм запознат, предполагам, че с цел да не се пречи на разследването. Оказва се, че това не е единствен случай, Преди 11 години има човек, който паркира колата си в центъра на града и до ден днешен го няма“, коментира той пред бТВ.