Благомир Коцев: До края на деня вероятно бедственото положение ще остане във Варна

Бедственото положение във Варна вероятно ще остане до края на деня. Все още има клони, висящи по короните на дърветата. Това коментира кметът на града Благомир Коцев след ураганния вятър, причинил щети в морската столица, цитиран от Нова телевизия. Той поясни, че вероятно ще трябват няколко дни за пълното възстановяване.

По думите на Коцев до края на седмицата всички нанесени щети трябва да бъдат остойностени. Помощ ще се търси и от държавата. „Ще искаме пари от фонда за бедствия. Ще видим за какви суми става въпрос – ако общината не може да ги поеме, ще трябва да ги поискаме от държавата”, поясни кметът на Варна.

Мнението на Коцев е, че утре учениците трябва да се върнат в училищата. „Причината те да бъдат онлайн днес е, че не искаме да бъдат изложени на риск. Детските градини ще работят, но искам да призова родителите да бъдат внимателни. Децата няма да бъдат извеждани по дворовете, пуснати са инструкции”, добави той.

Силната буря, подчерта кметът на Варна, е повод да бъдат почистени шахтите в града. „Всички екипи са концентрирани в това”, поясни още Коцев.

Градоначалникът обяви, че ще има обезщетение за близките на загиналата вследствие на ураганния вятър жена. На сина на жертвата ще бъде оказана безплатна психологическа помощ.

Previous post България имала план Б за горивата след отпадане на дерогацията на „Лукойл“
Next post Асен Василев заплаши: Директно си тръгвам, ако бюджетът за 2024 година не мине