Биячите на Слави Ангелов продавали дрога за Любо Младежа

Тримата арестувани за побоя над главния редактор на „168 часа“ Слави Ангелов са били част от престъпната банда на Любомир Костадинов – Любо Младежа за търговия с дрога и лихварство. Това става ясно от показанията на свидетели по делото.

В четвъртък Апелативния специализиран съд скандално освободи от ареста единия от тримата задържани – боксьора Бисер Митрев (на снимката в средата), който трябва да плати гаранция от 25 хил. лв. Другите двама наемници с тръби – близнаците Никола и Георги Асенови, остават в килии, след като опита им да излязат на свобода не срещна подкрепа от магистратите.

Въпреки, че името на Любо Младежа е споменато от куп свидетели, а и други доказателства от разследването сочат, че той е бил началник на триото биячи в крими групировката „София Запад“, Костадинов даже не е бил викан на разпит. Това кара мнозина да се съмняват, че над него е опънат могъщ полицейски чадър.

Иначе един от анонимните свидетели, разпитани от полицията, е обявил, че мократа поръчка за побоя над Слави Ангелов е била дадена през февруари на лица, които не са разпитвани досега. Разследващият журналист бе нападнат и пребит пред дома си на 17 март, а месец по-късно полицията арестува Бисер Митрев и братята Георги и Никола Асенови.

Сред мотивите на съда да пусне на свобода Бисер Митрев е влошеното здравословно състояние на бияча. Той се нуждаел от спещна операция и през последния пмесец бил устроен в болницата към Софийския затвор.

„Не съм изненадан от освобождаването от ареста на един от задържаните за побоя над мен. Още в началото предупредих близките си да не забравят, че живеем в България, където е по-разумно да не се настройваш напразно за възмездие“, коментира пред „24 часа“ Слави Ангелов.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share