Биячите на Слави Ангелов продавали дрога за Любо Младежа

Биячите на Слави Ангелов продавали дрога за Любо Младежа

Тримата арестувани за побоя над главния редактор на „168 часа“ Слави Ангелов са били част от престъпната банда на Любомир Костадинов – Любо Младежа за търговия с дрога и лихварство. Това става ясно от показанията на свидетели по делото.

В четвъртък Апелативния специализиран съд скандално освободи от ареста единия от тримата задържани – боксьора Бисер Митрев (на снимката в средата), който трябва да плати гаранция от 25 хил. лв. Другите двама наемници с тръби – близнаците Никола и Георги Асенови, остават в килии, след като опита им да излязат на свобода не срещна подкрепа от магистратите.

Въпреки, че името на Любо Младежа е споменато от куп свидетели, а и други доказателства от разследването сочат, че той е бил началник на триото биячи в крими групировката „София Запад“, Костадинов даже не е бил викан на разпит. Това кара мнозина да се съмняват, че над него е опънат могъщ полицейски чадър.

Иначе един от анонимните свидетели, разпитани от полицията, е обявил, че мократа поръчка за побоя над Слави Ангелов е била дадена през февруари на лица, които не са разпитвани досега. Разследващият журналист бе нападнат и пребит пред дома си на 17 март, а месец по-късно полицията арестува Бисер Митрев и братята Георги и Никола Асенови.

Сред мотивите на съда да пусне на свобода Бисер Митрев е влошеното здравословно състояние на бияча. Той се нуждаел от спещна операция и през последния пмесец бил устроен в болницата към Софийския затвор.

„Не съм изненадан от освобождаването от ареста на един от задържаните за побоя над мен. Още в началото предупредих близките си да не забравят, че живеем в България, където е по-разумно да не се настройваш напразно за възмездие“, коментира пред „24 часа“ Слави Ангелов.