“Берое“ с категорична победа над „Монтана“ в Адриатическата лига

“Берое“ с категорична победа над „Монтана“ в Адриатическата лига

„Берое“ (Стара Загора) спечели по категоричен начин българското дерби в Адриатическата лига по баскетбол за жени. На свой терен тимът се наложи над „Монтана 2003“ със 73:54. Домакините натрупаха голямата разлика най-вече през втората и третата четвърт, като имаха предимство по всички показатели в мача.

За разлика от предишните двубои този път старши треньорите разчитаха на всичките си чуждестранни състезателки, като дебют за домакините направи Анджела Делич. В игра обаче не се появиха Гергана Иванова, Габриела Ангелова и Дебора Филипова, съобщи bgbasket.com.

Именно Делич стана водещ реализатор на отбора си със 17 точки, а по 11 отбелязаха Виолина Кочева, Жаклин Златанова (9 борби), Сара Бут (7 борби) и Радостина Димитрова.

За „Монтана“ Димана Макариева вкара 13 точки, Изабела Рамона се отчете с 12, а 10 добави Снежана Алексич.

След тази среща и двата тима са с баланс 4-2, като пред тях в класирането е единствено „Будучност“ с успех повече. Победата пък бе втора за „Берое“ (Стара Загора) срещу този съперник в рамките на седмица, като тимът спечели и мача им от А група. Преди това пък „Монтана 2003“ взе първото дерби в Адриатическата лига на свой терен.