Бербатов: Не ламтя за шефско място в БФС, а искам футболът ни да върви в правилната посока

Димитър Бербатов разри повече относно появилите се информации, че ще участва в битката за шефския пост в БФС. Твърдеше се, че той ще е част от екипа на бизнесмена Петър Величков. Митко загатна, че има нещо такова, но все още е на ранен етап на разговори между двамата. Освен това той заяви, че не ламти за пост във футболната централа, а иска да помогне на българския футбол да тръгне в правилната посока.

„Познавам се с Петър Величков от доста време. Доста пъти сме обсъждали българския футбол. Може би в последно време малко по-интензивно. Имаме доста допирни точки, но ако има нещо официално, ще стане ясно в близките седмици. Истината е, че не е важно аз ли ще съм, друг ли ще е. Аз не ламтя за шефско място във футболния съюз, не ламтя за началник, да раздавам заповеди. Аз искам българският футбол да върви в правилната посока, като гледам националния отбор да ми е хубаво. По тази линия е важно човекът, който е там, да донесе промяната. На този етап всичко е във фазата на разговори между двама човека, които се уважават и имат еднакви гледни точки“, сподели Бербатов за “Дарик“ радио.

„Венци Стефанов има някакво озлобление към мен. Преди време се бяхме чули с него и му казах, че не ми е приятно да ми споменава името. Може би от тогава е събрал още злоба. Също така може би се вижда, че идва промяната и човек, който не иска промяна, се бори с всички сили. Аз като имам нещо да казвам, се обаждам и го казвам лично“, разкри бившият футболист на „Манчестър Юнайтед“.

„За момента си говоря с човек, когото познавам. Предполагам това правят и други хора. Надявам се да настъпи промяна. Не търся да ставам шеф или да се изявявам като такъв, а търся футболът ни да тръгне в по-добра посока – действия трябват, а никой нищо не прави в последните 14-15 години“, завърши Берба.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share