Белобрадова: Не бяхме честни с нашите избиратели

Още при конституирането на 50-ото Народно събрание целта на Бойко Борисов не е била да състави кабинет, особено в коалиция с ДПС, а бързо да се отиде на избори, за да може да се завърти още веднъж рулетката и да се доближим още повече до изборите в САЩ.

Това коментира пред „Фокус“ депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ Елисавета Белобрадова.

Тя призна, че ПП-ДБ не са били честни със своите избиратели: „Не им казахме ясно, че няма никаква друга алтернатива освен да се търсят съюзници за нашите каузи в парламента и че нито една партия няма да има мнозинство повече и че говоренето за това мнозинство е илюзия.

Според депутата основният проблем на България е свободата и независимостта на съдебната система, която ще доведе до свободата и независимостта на всички останали органи, институции, и затова това трябва да се постави в центъра на общественото мнение. „Битката на „Да, България“ е за една свободна държава, която да е лишена от модела анти-Пеевски, в която имаме независим съд и свободни институции, и хора, които живеят без да се страхуват, спазвайки демократичните устой, зад които България е застанала“.

По думите на Елисавета Белобрадова въпреки последователната политика на „Да, България“, партията като част от голямата коалиция ПП-ДБ е отчела грешките, които са допуснали при изпълняването на този курс, и съответно Христо Иванов като лидер поема отговорността за тези грешки с подаване на оставката си. „Отчитайки тези грешки, трябва да започнем да работим по-ефективно, по-открито и по-ясно с избирателите за това какво искаме да постигнем, какви са малкото пътища, по които може да се стигне до това, което искаме да постигнем. Това е пътят на реформаторското мнозинство.“

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share