Белезници за двама, обрали 30 бона от къща в карловския град Баня

Белезници за двама, обрали 30 бона от къща в карловския град Баня

Двама мъже са закопчани след кражба на 30 000 лева от частен дом в карловския град Баня, съобщиха от районната прокуратура в Пловдив.

Оттам уточниха, че извършителите са на 54 и на 40 години. Кражбата е била извършена на 16 януари, като за нея от полицията в Пловдив не съобщиха абсолютно нищо. Три дни по-късно от прокуратурата обясняват, че двамата обвиняеми са взломили входната врата на къщата и са откраднали 30 000 лева. Парите били на собственика на къщата – мъж на 62 години. Двамата задържани са извършили кражбата около 8,30 часа сутринта. В чуждия дом влязъл 40-годишния Ф.П. Той успял да намери парите, които били скрити на различни места в стаите.

След това напуснал дома и отишъл до близко място, където с автомобил го чакал Ф.П. на 54 години. Той му бил дал и информация за наличието на пари в дома на пострадалия. Двамата се върнали в Карлово, където си разделили парите. И.Р. бил закопчан в същия ден вечерта, а съучастникът му на другия ден. Част от парите са открити, а двамата крадци са оставени зад решетките за нови 72 часа.

От Районната прокуратура в Пловдив уточняват, че колегите им от Карлово са внесли на 18 юни искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.