Без шопинг! Изолацията превърна Одрин в призрачен град

Изолацията, която наложи Турция като част от битката си срещу COVID-19, превърна Одрин – любимата шопинг дестинация на българите, в призрачен град.

Улиците и булевардите в града са празни. Нито един човек не може да се види дори по най-оживените в друго време булеварди „Сарачлар“ и „Чилингирлер“. По „Талатпаша“, чийто трафик ужасява нашенците, няма движение. Одрин е като изоставен град.

В Турция са в сила нови строги мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. В делнични дни бе въведен комендантски час всеки ден от 21.00 ч. до 05.00 ч. на следващия ден, а през уикенда има пълна забрана за излизане извън домовете – началото е 21.00 ч. в петък, а краят в 05.00 ч. в понеделник, 7 декември. Освободени от това задължение са: медицинският персонал и социалните работници, държавни служители на изборни длъжности, както и работещи лица, които могат да докажат с документи трудовата си заетост, пише „24 Родопи“.

Хранителни магазини работят в събота и неделя с работно време от 10.00 ч. до 17.00 ч., като на гражданите е позволено да излизат за покупки от първа необходимост на пешеходно разстояние от домовете си.

 

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share