Без победител в мача на ветераните Тайсън и Джоунс

Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши завършиха наравно в 8-рундовата (по 2 минути на част) в демонстративна битка на бляскава галавечер в Лос Анджелис.

Двамата легендарни боксьори върнаха времето назад и със сигурност предизвикаха носталгия у феновете, които са ги подкрепяли през златния им период на ринга.

Неофициално срещата завърши наравно, като съдиите не бяха професионалисти, като не бяха обявени и резултати от картите им – само равенството. Тайсън се качи отново зад въжетата след 5649 дни и намери с няколко крошета съперника си, след което го поздрави, че ги е „поел като шампион“. Рой Джоунс се движеше повече и бе видимо изморен от големия брой удари в тялото, които получи, като се стремеше основно да предизвиква клинчове. В крайна сметка продукцията на двамата ветерани беше доста впечатляваща.

Със солидна сума ще набъбне богатството на завърналия се на ринга 54-годишен Майк Тайсън, който участва в демонстративен двубой с Рой Джоунс-младши, завършил без излъчване на победител.

Вече стана ясно, че Железния се чувства ощетен, тъй като надигра противника си, като дори поиска да се бият отново. И ако срещата им приключи с равенство, не така стоят нещата при разпределението на парите, които двамата ще получат от любопитния ветерански сблъсък, състоял се в празната зала „Стейпълс Център“ в Лос Анджелис. Тайсън ще прибере по-голямата част от предвидените за участвалите в зрелището боксьори пари.

Според специалистите гарантираната сума, която Железния ще вземе за завръщането си на ринга е 10 милиона долара. Очаква се тя да нарасне сериозно с парите, които ще получи от продадените телевизионни пакети за битката. Общо се очаква богатството на Железния Майк да нарасне с 20 милиона долара. Самият Тайсън подчерта, че голяма част от приходите за двубоя ще бъдат дарени за благотворителност. През кариерата си на ринга легендарният боксьор е изкарал над половин милиард долара, по-голямата част от които обаче успя да профука, като се стигна до там, че той дори се озова в България, за да участва във ВИП Брадър.

За Рой Джоунс-младши пък ще има гарантирани едва 1 милион долара, които ще набъбнат до около 3 милиона с парите от ТВ правата.

Previous post Любчо Георгиевски: От деца в Македония ни убеждаваха, че българите ще ни нападнат
Next post Honda CR-V, Accord и NSX стават електрически