Безопасна игла над вратата пази дома от лошотии

Безопасна игла над вратата пази дома от лошотии

Щастието в дома зависи от вас самите, вашите помисли и нагласи към света. В същото време обаче има и някои предмети, които спомагат да се привлече доброто вкъщи. Такава е безопасната игла. Тя е едно от най-разпространените средства против уроки.

В дома щастието се свърза не само с изобилието, но и с доброто здраве на домашните. Понякога заедно с външните хора в къщата влизат лоши очи, мисли и думи. Има някои действия, които можете да извършите предварително, за да се защитите от вредни влияния.

За активиране на иглата като защитно средство трябва тя да се нагрее над огън, да се измие в течаща вода и за една нощ да се посипе със сол и черен пипер.

Сутринта с молба за закрила иглата се забожда над входната врата на жилището, но така че да не се вижда. Трябва само да внимаваме иглата винаги да е закопчана, в противен случай губи магическата си сила. Още едно магическо средство са ябълките.

Ако държите от тях постоянно у дома, ще имате по много от всички добрини. Положителната енергия, която плодът събира през цялото лято, после влиза в нашите домове и ги чисти на енергийно ниво. Ябълката е натоварена от древни времена с много символика във всички вярвания и религии.

В древна Елада и древен Рим ябълката е била знак за траен брак, плодородие, плодовитост, хубост и здраве, любов и семейно щастие.